Pagina cu amintiri Nepsis Elveția

Dacă vrei să știi cum arătăm și ce am făcut până acum, aici este locul potrivit!


Anul 2022

1st hiking-catechesis with Father Dionysius

poze din drumeție - lacul poze din drumeție - marele grup poze din drumeție - predica

🇬🇧 This event was held in English (Father Dionysius does not speak Romanian)

Cu ajutorul Domnului, în ziua de luni, 6 iunie 2022 (zi liberă în Elveția), Nepsis Elveția a organizat o drumeție-cateheză în munții Alpi, în care l-am avut alături pe Părintele Ieromonah Dionisie, duhovnicul Mănăstirii românești de maici “Acoperământul Maicii Domnului” din Elveția.

Alegerea noastră pentru drumeție a fost vârful Niesen (2,362m), localizat la 40 de minute cu mașina de Berna. Putem spune că această ieșire a fost un real succes, întrucât am avut mai bine de 25 de participanți de toate vârstele și de mai multe naționalități, din toate colțurile Elveției (și chiar un participant venit special din Italia!).


Părintele Dionisie, mare iubitor al muntelui (și cu o condiție fizica de invidiat!), împreună cu doi dintre neptici, am pornit cu noaptea-n cap și au parcurs pe jos întregul traseu cu pornire din satul Mülenen (în total o diferenta de nivel de 1,700m). Pe parcurs ne-am intalnit la ore prestabilite cu o parte a grupului la stația intermediară Schwandegg (1,669m), și cu toți ceilalți pe vârf la ora 12, unde am luat împreună prânzul (picnic). Pe vârf ne-am bucurat să vedem printre nori lacul Thun și diferite vârfuri de peste 4,000 de metri din zonă.

Apoi ne-am retras pe muchia muntelui și ne-am așezat toți în jurul Părintelui Dionisie, care ne-a vorbit despre voia lui Dumnezeu și voia omului, cu referințe directe la Vechiul Testament (căderea lui Adam, arca lui Noe și chemarea lui Avraam în Pământul Făgăduinței).

Cei care doresc să facă cunoștință de la distanță cu Părintele Dionisie pot accesa înregistrările catehezelor pe care le organizează periodic pe canalul Youtube “Monastere Sciernes” al Mănăstirii.

Hramul Nepsis Elveția - Sfântul Ioan Casian

Poza de grup Hramul Nepsis Elvetia 2022 - Lausanne

Sâmbătă pe 26 februarie 2022 ne-am adunat la Lausanne pentru a sărbători ocrotitorul Nepsis Elveția, Sfântul Ioan Casian. Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, a fost în rândul nostru și ne-a răspuns la întrebări, alături de Părintele Adrian și Părintele Mihai.

Colectă pentru Huși

Poza colecta Nepsis 2022 pentru Husi

În perioada soldurilor de iarnă din Elveția (15 ianuarie - 15 februarie 2022) am organizat o colectă de haine noi pentru Asociația Filantropia Ortodoxă din Huși.

Mai multe detalii despre desfășurarea acestei campanii pe pagina dedicată.

Apariție media: (Basilica) Nepsis Elveția: Invitație la „shopping caritabil” pentru persoanele nevoiașe din Episcopia Hușilor.


Anul 2021

Priveghere la Berna de Sf. Siluan

Poza de grup Neuchâtel 2021

Pe 23 septembrie 2021 ne-am adunat la Berna, la un an de la Congresul NEPSIS MOREOM 2020 ținut în această parohie. Părinții Laurențiu și Cătălin au slujit privegherea închinată Sfântului Siluan Athonitul. Am avut bucuria de a avea în rândul nostru și o neptică din Nepsis Irlanda 🍀, care a cântat cu noi la strană. Laudă lui Dumnezeu pentru toate 🙏.

Podcast despre Serbarea de la Putna

Screenshot din Podcastul Nepsis Elvetia despre Serbarea de la Putna

Ne-am adunat virtual pe Zoom pentru a asculta mărturiile celor 4 membri Nepsis Elveția care au participat la Serbarea de la Putna 2021 - Continuitatea unui ideal, care a avut loc la Mănăstirea Putna (județul Suceava) între 14 și 16 august 2021.
Am retrăit evenimentele, am urmărit secvențe video și poze însoțite de comentariul celor care au fost acolo.

Întâlnire la Neuchâtel

Poza de grup Neuchâtel 2021

La invitația Părintelui Marius, am sosit sâmbătă 12 iunie 2021. Am făcut împreună acatistul Sf. Nectarie, după care am fost puși la masă de către membrii inimoși ai parohiei Neuchâtel. Apoi a urmat o discuție liberă cu Preasfințitul Marc, care ne-a bucurat din nou cu prezența sa. La final, am mers într-o drumeție la Cheile râului Areuse (Gorges de l'Areuse), unde ne-am imortalizat pe acest pod cu ajutorul unei drone.

Citește reportajul Basilica pentru mai multe detalii.

Priveghere la St. Gallen

Poza priveghere St. Gallen 2021

La invitația Părintelui Mihail, am fost la o priveghere de toată noaptea la St. Gallen vineri 12 martie 2021.

Hramul Nepsis Elveția - Sfântul Ioan Casian

Poza de grup hram 2021

Ocrotitorul Nepsis Elveția este Sfântul Ioan Casian, a cărui zi de prăznuire este 29 februarie.

Pe 27 februarie 2021, ne-am adunat cu toții la Berna, unde am avut bucuria să-l avem printre noi pe Preasfințitul Marc care a ținut o conferință pe tema "Voia omului și voia lui Dumnezeu", urmată de un târg de Mărțișor. Mărțișoarele au fost confecționate de nepticii elvețieni.

Citește o descriere mai pe larg.


Anul 2020

Congresul Internațional NEPSIS MOREOM 2020 - Berna

Animatie poze congres NEPSIS MOREOM 2020
Trei zile frumoase (25-27 septembrie 2020) cu participanți veniți din 7 țări: asta da aventură, mai ales pe timpuri pandemice.

Excursia în Alpi, turul ghidat al Bernei, conferințe și ateliere interesante, mese delicioase și Sfânta Liturghie arhierească - ți-am trezit curiozitatea?

Poți vedea poze, înregistrările conferințelor, testimoniale pe pagina dedicată congresului - secțiunea Amintiri.

Acoperire media:

Lecții online de muzică psaltică

Poza repetitie de psaltica pe Zoom

Între 13 aprilie și 26 mai, aproximativ 10 neptici elvețieni am repetat împreună, de 6 ori pe săptămână, Cântările Canonului Învierii. Fiind în orașe diferite, am repetat folosit aplicația Zoom.

Apoi, începând cu 2 iunie și continuând tot anul 2020, cursul "Glasurile muzicii psaltice" ținut de Nepsis Elveția s-a adresat publicului de pretutindeni. Mărturiile celor care au participat, din diferite țări, la acest curs de-a lungul anului 2020 le puteți citi pe pagina Grupului de Psaltică.

Hramul Nepsis Elveția - Sfântul Ioan Casian

Poza de grup hram 2020

Ocrotitorul Nepsis Elveția este Sfântul Ioan Casian, a cărui zi de prăznuire este 29 februarie.

Pe 29 februarie 2020, ne-am adunat cu toții la Zurich, unde am avut bucuria să-l avem printre noi pe Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul nostru.

O descriere mai pe larg despre cum s-a desfășurat această zi puteți citi în acest document.


Anul 2019

Colaj de poze 2019


Acesta este istoricul activităților Nepsis Elvetia din anul 2019, care a avut în centru Turul Parohiilor. Adică ne-am adunat fiecare din ce oraș eram pentru a vizita câte o parohie - am participat la slujba de duminică, după care am stat de vorbă (uneori ne-am și plimbat) cu membrii parohiei respective. Mai jos puteți vedea o retrospectivă video/colaj (de pe canalul nostru YouTube), cât și calendarul evenimentelor:Calendarul evenimentelor Nepsis Elveţia - 2019

Dată Eveniment Detalii
2 februarie 2019 Turul parohiilor: parohia Zürich afiș
2 martie 2019 Turul parohiilor: parohia Lausanne
Reportajul evenimentului este la paginile 25-26 din Revista Credința - nr Paști 2019
afiș
24 martie 2019 Turul parohiilor: parohia Luzern eveniment FB
18-19 mai 2019 Weekend Duhovnicesc la mănăstirea românească "Acoperământul Maicii Domnului" din Elveția (sat Les Sciernes d'Albeuve, canton Fribourg). formular
9 iunie 2019 Turul parohiilor: parohia Sion formular
15 iunie 2019 Cimitirul militar românesc din Soultzmatt (Franța) - participare la slujba de pomenire a soldatilor români cazuți în Primul Război Mondial detalii
31 august - 1 septembrie 2019 Turul parohiilor: parohia Lugano și vizitarea părintelui Gabriel Bunge. afiș
28 septembrie 2019 Sfințirea paraclisului mănăstirii românești "Acoperământul Maicii Domnului" din Elveția (sat Les Sciernes d'Albeuve, canton Fribourg). mesaj de la Maica Antonia
3-6 octombrie 2019 Congresul Internațional al Tinerilor Nepsis MOREOM, Gran Canaria, Spania detalii
27 octombrie 2019 Turul parohiilor: parohia Fribourg
2 noiembrie 2019 Turul parohiilor: parohia Geneva poze Instagram
17 noiembrie 2019 Turul parohiilor: parohia St Gallen poze InstagramCopyright Nepsis Elvetia. All rights reserved.